Help:Pagina volgen

Van UvAwiki centraal

Ga naar: navigatie, zoeken

Inhoud

Inleiding

Redactie op een Wiki vindt plaats door pagina's te volgen en achteraf ongewenste aanpassingen te corrigeren. Hieronder wordt uitgelegt hoe dit kan worden ingestelt.

Werking

Pagina volgen

Ingelogde gebruikers kunnen aangeven dat zij een pagina willen volgen door naar de pagina te navigeren en het tabblad 'volg' te klikken. Vanf dat moment is de pagina toegvoegd aan de lijst met te volgen pagina's.

Volglijst

Een overzicht van de pagina's die je volgt staat op de speciale pagina met de naam 'Volglijst'. Deze lijst is te benaderen via de lijst met speciale pagina's maar ook en gemakkelijker via het navigatie-item 'volglijst' in de rechter bovenhoek. Default wordt op de volglijst de laatste drie wijzigingen van de afgelopen drie dagen getoond. Op de pagina zelf kan dit gewijzigd worden in bijvoorbeeld alle wijzigingen van de laatste zeven dagen.

De speciale pagina's kunnen worden benaderd via een link in het onderste navigatie menu aan de linkerkant.

Voorkeuren

In de pagina 'mijn voorkeuren' kan je aangeven hoe je met de volglijst wilt omgaan. Deze pagina kun je benanderen via het navigatie-item 'mijn voorkeuren' in de rechter bovenhoek.

Op het tabblad volglijst kun je de default setting van de pagina volglijst aanpassen en onder welke omstandigheden pagina's automatisch aan je volglijst moeten worden toegevoegd.

Op het tabblad gebruikersprofiel kun je aangeven of je e-mails wilt ontvangen van wijzigingen van pagina's op je volglijst.

Gerelateerde pagina's

Persoonlijke instellingen