Upgrade wijzigingen

Van UvAwiki centraal

Ga naar: navigatie, zoeken

Wijzigingen 1.9.3 => 1.10.2

Bij de upgrade van Mediawiki-1.9.3 naar Mediawiki-1.10.2 zijn de volgende wijzigingen opgetreden:

  • 1) In de eerste instantie is voor alle wiki's de LocalSettings.php configuratie file opgeschoond, zodat deze voor alle wiki's nu dezelfde opbouw kent.
  • 2) De "user rights" configuratie is in een aparte file (user_rights.php) gezet, binnen de locale directory, om zo beter beheersbaar te zijn.
  • 3) De "ldap configuratie" is in een aparte file (ldap_conf.php) gezet, binnen de locale directory, om zo beter beheersbaar te zijn.
  • 4) Op database niveau moest ook e.e.a. aangepast worden. Dit gebeurde met behulp van de installatie-pagina die bij Mediawiki zelf hoort. Deze checkt de gehele database structuur, en past deze zo nodig aan voor de upgrade.

! tip voor betere beheersbaarheid voor een volgende upgrade Onderscheid in de configuratie files (LocalSettings.php, user_rights.php en ldap_conf.pgp) en de specifieke delen (de delen die alleen geldig zijn voor die ene wiki). De algemene delen kunnen dan in de directory "usr/share/mediawiki-extensions" geplaatst worden. De specifieke delen worden gewoon in de eigen wiki-directory geplaatst.Persoonlijke instellingen