Toetsen samenstellen met QMP

Uit Proeve@UvA
Ga naar: navigatie, zoeken

Benodigde gegevems

De volgende informatie is benodigd om een toets samen te stellen:

 1. Titel
 2. Omschrijving
 3. Introductietekst
 4. Vraagtopic(s)
 5. Optioneel: Aangepaste feedback aan het eind van de toets
 6. Optioneel: cesuur (Pass/Fail) percentage en bijbehorende Feedbackteksten(één voor geslaagd en één voor niet geslaagd)
 7. Optioneel: tijdslimiet
 8. Optioneel: beperkt aantal pogingen
 9. Optioneel: willekeurige vragenset. (verschillendee vragen per deelnemer)
 10. Optioneel: willekeurige volgorde van vragen.
 11. Optioneel: Feedback per vraag weergeven
 12. Optioneel: score verbergen aan het einde van de toets. Let op! In de feedback aan het einde van de toets kunt u eventueel aangeven hoe de essayvragen worden nagekeken. De student krijgt namelijk aan het einde van de toets een score te zien maar daarin zijn de punten voor de essayvragen nog niet meegerekend.

Auteurs omgevingen

Er zijn meerdere manieren waarop toetsen voor de QMP omgeving gemaakt kunnen worden. Afhankelijk van uw rol en de bijbehorende toegang tot de QMP server wordt de juiste omgeving gekozen:

QMP Authoring Manager

Expert users kunnen gebruik maken van de client based authoring manager. Voorwaarde voor het gebruikvan authoring manager is dat u een cursus authoring manager heeft gevolgd. Met deze client is het mogelijk meer geavanceerde mogelijkheden voor toetsen in te stellen, zoals geavanceerde feedback en uitkomsten. Handleiding toetsen samenstellen met authoring manager

QM Live

Het wordt afgeraden QM live te gebruiken voor het bewerken van assessments, omdat deze moeilijk zijn over te zetten naar de QMP server.

Browser based authoring

Ook voor deze tool is geen extra software nodig. U werkt immer met de browser. Omdat u nu echter rechtstreeks QMP-omgeving van de UvA werkt is daarvoor wel een account nodig. Expert-users en facultair beheerders beschikken over zo'n account. Gemaakte toetsen hoeven niet meer met een Qpack naar de UvA omgeving te worden overgebracht.Handleiding QMP Toetsen maken met Browser Based Authoring

=Navigatie