Toetslandschap UvA

Uit Proeve@UvA
Ga naar: navigatie, zoeken

Het toetslandschap aan de UvA biedt plaats aan verschillende paketten en toepassingen, waarmee zo goed mogelijk in de behoeften van de diverse gebruikers wordt voorzien.

QuestionMark Perception

QuestionMark Perception (QMP) is de software die de UvA heeft gekozen als belangrijkste toetspakket. Deze keuze is gebaseerd op enkele belangrijke mogelijkheden van QMP die andere toetsapplicaties niet bieden. Dit soort eigenschappen zijn bijvoorbeeld het grote aantal vraagtypen, de analyse- en rapportagemogelijkheden, de mogelijkheid om op basis van metadata toetsen samen te stellen, de presentatiemogelijkheden en de multimedia mogelijkheden.

QuestionMark Perception

Blackboard

Blackboard biedt de mogelijkheid om toetsen te ontwerpen, aan te bieden en te beoordelen. Blackboardtoetsen worden binnen een cursusomgeving gemaakt. Werken met Blackboardtoetsen is in eerste instantie misschien minder gecomliceerd dan werken met QMP. De analysemogelijkheden zijn beperkt. Overigens zal een QMP toets ook vanuit Blackboard kunnen worden aangebeoden.

Blackboard Learn

Respondus

Met Respondus kunnen off-line toetsvragen worden ontwikkeld. De vragen kunnen vervolgens naar diverse toetsapplicaties worden ge-exporteerd. Het is ook mogelijk om vragen uit verschillende programma's te importeren. Hierdoor kan Respondus ook worden gebruikt om vragen te converteren tussen toetsapplicaties.

Beginnersgids Respondus

Maple TA

Maple T.A. is een geavanceerd digitaal toetssysteem ten behoeve van van het afnemen van on-line toetsen Er is een uitgebreide ondersteuning voor vele vraagtypen inclusief multimediale mogelijkheden. Rapportage en itemanalyse zijn ingebouwd. De flexibele database biedt zoekmogelijkheden en metadatering voor het samenstellen van toetsen, alles on-line en platformonafhankelijk te bedienen. Echter het system biedt nog veel meer door de aanwezigheid van het onderliggende computeralgbrasysteem Maple, wat het mogelijk maakt om verregaand te randomiseren, niet alleen met getallen, maar ook met plaatjes, dynamische figuren, formules en zelfs met tekst. Daarmee is het systeem ook interessant voor niet-technische richtingen.


Maple TA